2014-12-11 15:07:07• hírek • Szatmár.ro

Gyalogtúra december 14-én

Szathmáry Alice szeretettel meghív minden kedves Szatmárnémeti természetjárót december 14-én, vasárnap, egy könnyű gyalogtúrára az alsófernezelyi Zsidova-patak mentén található borkúthoz.

Találkozó a szatmárnémeti vasútállomáson 7.15-kor, ahol menettérti (oda-vissza) vonatjegy váltása szükséges (felnőtt jegy ára oda-vissza 13,5 lej). A vonat 7.42-kor indul Nagybányára, majd a nagybányai vasútállomásról menetrend szerinti autóbusszal utaznak tovább a kirándulók alsófernezelyi kőfejtőig (Limpedea megálló). A buszjegy ára oda-vissza 3,5 lej.

A gyalogtúra innen kezdődik nagyrészt aszfaltos úton a Zsidova-patak mentén a borkútig. A táv oda-vissza megközelítőleg 12 km. Javasolt a réteges öltözködés és az esőköpeny.

A vonat Nagybányáról 15.45-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 17.25-kor érkezik meg az új menetrend szerint.

"Te is túrázz velünk, ha magad mögött szeretnéd hagyni a hétköznapi gondjaid és friss hegyi levegővel szeretnéd megtölteni a tüdőd, s akkor is velünk tarthatsz, ha csupán a szellő lágy simítását szeretnéd érezni arcodon vagy a patak csobogását szeretnéd hallani..." - áll a Szatmárnémeti Természetjárók közleményében.

A túráról bővebb információkat Szathmáry Alice-tól lehet kérni a 0752-908800 telefonszámon. Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: